Inzendingen - BAI Prijsvraag 2015

Eerste prijs

Wolvenweide Wolvenweide
De Wolvenweide accumuleert water en warmte, filtert de stadslucht en absorbeert CO2. Maar bovenal is dit de nieuwe place-to-be.

Tweede prijs

Het groene parkeerpaleis Het groene parkeerpaleis
Door het introduceren van een kroon krijgt het gebouw ineens een heel ander karakter. Het doet wellicht denken aan een Renaissance paleis.

Eervolle vermelding

't Moerastorentje 't Moerastorentje
‘t Moerastorentje verteld het verhaal van de duurzame omgang met hemelwater in het stedelijk gebied, het 17e eeuws beleg van ‘s-Hertogenbosch en biedt een uniek uitzichtpunt over het Bossche stadslandschap.
 
Bovenbosch Bovenbosch
Met uitzicht op de belangrijke landmarks in de omgeving, groeit het Bovenbosch uit bovenop de Wolvenhoek en vormt de desolate parking om tot groene hotspot, gelinkt aan het culturele en sociale weefsel van de stad.

Overige

't Koele eiland 't Koele eiland
Om het hitte eiland tegen te gaan komen er op daken van (semi) openbare gebouwen eilanden van groen, deze worden de koele eilanden genoemd.
 
De Bossche kamers De Bossche kamers
Groene expositiekamers waarin de bezoekers van de parkeergarage een voorproefje krijgen van al het creatiefs wat de omgeving te bieden heeft.
 
De diverse groene stad De diverse groene stad
De Diverse Groene Stad is een alsmaar veranderend groen centrum van activiteit, zwevend boven het centrum van Den Bosch.
 
De groene wolk De groene wolk
Zwevende oase in de stad
Waan je in “De Groene wolk” om de stad te ontvluchten.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5
Info - BAI Prijsvraag 2014 Inzendingen - BAI Prijsvraag 2014

Eerste prijs

Wolvenweide


Parkeergarage Wolvenhoek biedt 471 parkeerplaatsen. En wie de moeite van 12 bochten neemt, krijgt bovendien een panorama over de stad kado.
 
Door het toevoegen van een nieuw dak, voorzien van een grasveld, wordt dit uitzicht verhevigd, en ... ontstaat een verrassend recreatieterrein, op 16 meter boven de nauwe straatjes van de binnenstad: Wolvenweide.
De Wolvenweide accumuleert water en warmte, filtert de stadslucht en absorbeert CO2.
 
Maar bovenal is dit de nieuwe place-to-be. Hier kan je met mooi weer flaneren, joggen, kamperen of gewoon zonnen met een glas wijn en goed gezelschap. In de winter kan je er sneeuwpoppen bouwen, of een baantje schaatsen.

Via een nieuwe entree aan de Waterstraat in de bestaande schacht, zoef je zo in de lift naar boven.