Inzendingen - BAI Prijsvraag 2013

Eerste prijs

Hoogspannings Theater Hoogspannings Theater
Voor mijn ontwerp voor een tijdelijk theater ga ik uit van het hergebruik van hoogspanningsmasten, die op dit moment in Nederland worden vervangen.

Tweede prijs

KLAP KLAP KLAP KLAP
You’re walking around the city and suddenly you see a red appearance.

Nominaties

 het p.a.t.  -  public adaptable theatre het p.a.t. - public adaptable theatre
De strakke vorm, het consequente gevelpatroon, de markante trap naar het dak; het is een streling voor het oog en een magneet voor alle voorbijgangers.
Blaas Jheronimus! Blaas Jheronimus!
En breng Den Bosch weer tot leven
Camera Obscura Camera Obscura
De camera obscura werpt een geprojecteerd panorama van ´de buitenwereld´ geluidsloos op de wanden van de voorstellingsruimte.
CIRCUS JEROEN BOSCH (2) CIRCUS JEROEN BOSCH (2)
Ten tijde van Jeroen Bosch stond theater gelijk aan circus.
De Mobiele Theaterpoort De Mobiele Theaterpoort
Het raamwerk en de europallets vormen samen de poort die men tot theaterpodium kan transformeren door middel van het uitklappen van de pallets.
De Tijdelijkheid der Dingen De Tijdelijkheid der Dingen
De komende jaren zal het GZG terrein het middelpunt zijn van tijdelijkheid in de Bossche binnenstad.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
Info - BAI Prijsvraag 2013 Inzendingen - BAI Prijsvraag 2013

Nominaties

De Tijdelijkheid der Dingen


De komende jaren zal het GZG terrein het middelpunt zijn van tijdelijkheid in de Bossche binnenstad. Leegstand, tijdelijke bewoning, sloop en de aanvang van de eerste bouwwerkzaamheden vormen een bron van levendigheid en inspiratie. Het theater kan als tijdelijke bewoner van dit gebied starten dit gebied te verankeren met het centrum. De foyer zal de taak van openbare ontmoetingsruimte en passage op zich nemen. Het podium kan door zijn te openen achterwand ook inspelen op zijn context en haar gebruiker uitdagen.
De basis van het bouwwerk wordt gevormd door een structuur van palletkisten waarbinnen vloervelden zich vouwen tot diverse ruimten. De gehele structuur zal worden overtrokken door een huid van vrachtwagenzeil. Na dienst te hebben gedaan als onderdeel van het theater kunnen de gebruikte elementen weer worden hergebruikt. De speciaal ontwikkelde tribune elementen zullen worden herplaatst in het publieke domein.