Inzendingen - BAI Prijsvraag 2013

Eerste prijs

Hoogspannings Theater Hoogspannings Theater
Voor mijn ontwerp voor een tijdelijk theater ga ik uit van het hergebruik van hoogspanningsmasten, die op dit moment in Nederland worden vervangen.

Tweede prijs

KLAP KLAP KLAP KLAP
You’re walking around the city and suddenly you see a red appearance.

Nominaties

 het p.a.t.  -  public adaptable theatre het p.a.t. - public adaptable theatre
De strakke vorm, het consequente gevelpatroon, de markante trap naar het dak; het is een streling voor het oog en een magneet voor alle voorbijgangers.
Blaas Jheronimus! Blaas Jheronimus!
En breng Den Bosch weer tot leven
Camera Obscura Camera Obscura
De camera obscura werpt een geprojecteerd panorama van ´de buitenwereld´ geluidsloos op de wanden van de voorstellingsruimte.
CIRCUS JEROEN BOSCH (2) CIRCUS JEROEN BOSCH (2)
Ten tijde van Jeroen Bosch stond theater gelijk aan circus.
De Mobiele Theaterpoort De Mobiele Theaterpoort
Het raamwerk en de europallets vormen samen de poort die men tot theaterpodium kan transformeren door middel van het uitklappen van de pallets.
De Tijdelijkheid der Dingen De Tijdelijkheid der Dingen
De komende jaren zal het GZG terrein het middelpunt zijn van tijdelijkheid in de Bossche binnenstad.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
Info - BAI Prijsvraag 2013 Inzendingen - BAI Prijsvraag 2013

Eerste prijs

Hoogspannings Theater


Voor mijn ontwerp voor een tijdelijk theater ga ik uit van het hergebruik van hoogspanningsmasten, die op dit moment in Nederland worden vervangen. Door het gebruik van dit materiaal en het evt. inhuren van trussen en podiumdelen, kan er een soort van Mecano-constructie worden gerealiseerd, die demontabel is .Dak bespanning trans Lucent geprint, met trollen.
Ik heb gekozen voor het Pentagram ,deze vorm heeft een diepe intrinsieke betekenis, zij biedt een aantal praktische gebruiksmogelijkheden. Er kan en ronde worden gespeeld, van binnen naar buiten of andersom, en front. de voet van de torens biedt plaats aan backstage en horeca-faciliteiten. In de torens kunnen naar gelang niveaus worden ingebouwd, die geschikt zijn voor techniek, performance en Vipplaatsen. De torens worden op een getrapte verhoging geplaatst zodat er een tribune naar binnen wordt gecreëerd, en er onder ruimte is voor verankering en leidingen.

Locaties/ configuraties
-Parade
-Markt
-Zuiderpark
-GZG