Inzendingen - BAI Prijsvraag 2013

Eerste prijs

Hoogspannings Theater Hoogspannings Theater
Voor mijn ontwerp voor een tijdelijk theater ga ik uit van het hergebruik van hoogspanningsmasten, die op dit moment in Nederland worden vervangen.

Tweede prijs

KLAP KLAP KLAP KLAP
You’re walking around the city and suddenly you see a red appearance.

Nominaties

 het p.a.t.  -  public adaptable theatre het p.a.t. - public adaptable theatre
De strakke vorm, het consequente gevelpatroon, de markante trap naar het dak; het is een streling voor het oog en een magneet voor alle voorbijgangers.
Blaas Jheronimus! Blaas Jheronimus!
En breng Den Bosch weer tot leven
Camera Obscura Camera Obscura
De camera obscura werpt een geprojecteerd panorama van ´de buitenwereld´ geluidsloos op de wanden van de voorstellingsruimte.
CIRCUS JEROEN BOSCH (2) CIRCUS JEROEN BOSCH (2)
Ten tijde van Jeroen Bosch stond theater gelijk aan circus.
De Mobiele Theaterpoort De Mobiele Theaterpoort
Het raamwerk en de europallets vormen samen de poort die men tot theaterpodium kan transformeren door middel van het uitklappen van de pallets.
De Tijdelijkheid der Dingen De Tijdelijkheid der Dingen
De komende jaren zal het GZG terrein het middelpunt zijn van tijdelijkheid in de Bossche binnenstad.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
Info - BAI Prijsvraag 2013 Inzendingen - BAI Prijsvraag 2013

Nominaties

het p.a.t. - public adaptable theatre


De strakke vorm, het consequente gevelpatroon, de markante trap naar het dak; het is een streling voor het oog en een magneet voor alle voorbijgangers.

Een invulling waar mensen uit de stad hun muziek, theater en kunst kunnen delen. 
Diverse ontwikkelingen - zoals feesten, exposities of zelfs vergaderingen - kunnen plaatsvinden in of op het paviljoen. Hij verleent uiterst gemak, dankzij zijn flexibiliteit en overheersende sensatie van ruimtelijkheid.

De warmte die hout uitstraalt doet het tijdelijke bouwwerk vervlechten met een natuurlijke omgeving, en 
tegelijkertijd is de strenge kleur passend in een stenen binnenstad. De oude verschijningsvorm van gebrand hout maakt een subtiel gebaar naar het tijdperk van schildermeester Jheronimus Bosch: het Bossche centrale punt in 2016.

Het interieur is verantwoord naar de toekomst toe. Prefab-elementen zijn toegepast met mogelijkheid tot 
hergebruik. Door de zonnepanelen en de opvang van regenwater, is het paviljoen milieuvriendelijk en inspireert het tot bewust energie-en materiaalgebruik.