Inzendingen - BAI Prijsvraag 2013

Eerste prijs

Hoogspannings Theater Hoogspannings Theater
Voor mijn ontwerp voor een tijdelijk theater ga ik uit van het hergebruik van hoogspanningsmasten, die op dit moment in Nederland worden vervangen.

Tweede prijs

KLAP KLAP KLAP KLAP
You’re walking around the city and suddenly you see a red appearance.

Nominaties

 het p.a.t.  -  public adaptable theatre het p.a.t. - public adaptable theatre
De strakke vorm, het consequente gevelpatroon, de markante trap naar het dak; het is een streling voor het oog en een magneet voor alle voorbijgangers.
Blaas Jheronimus! Blaas Jheronimus!
En breng Den Bosch weer tot leven
Camera Obscura Camera Obscura
De camera obscura werpt een geprojecteerd panorama van ´de buitenwereld´ geluidsloos op de wanden van de voorstellingsruimte.
CIRCUS JEROEN BOSCH (2) CIRCUS JEROEN BOSCH (2)
Ten tijde van Jeroen Bosch stond theater gelijk aan circus.
De Mobiele Theaterpoort De Mobiele Theaterpoort
Het raamwerk en de europallets vormen samen de poort die men tot theaterpodium kan transformeren door middel van het uitklappen van de pallets.
De Tijdelijkheid der Dingen De Tijdelijkheid der Dingen
De komende jaren zal het GZG terrein het middelpunt zijn van tijdelijkheid in de Bossche binnenstad.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
Info - BAI Prijsvraag 2013 Inzendingen - BAI Prijsvraag 2013

Nominaties

Blaas Jheronimus!


En breng Den Bosch weer tot leven.

Herleving, wederopstanding, reset: Den Bosch maakt zich op voor een renaissance in kunst en cultuur. Om Den Bosch te ondersteunen adresseren wij terugkijkend naar de 15e eeuwse opbloei in Europa de kernbegrippen netwerk, ontmoeting en innovatie in ons ontwerp. Op de schaal van de stad introduceren wij een netwerk, waar op belangrijke punten opblaasbare cocons worden geplaatst die de ontwikkeling moeten katalyseren, met als middelpunt het tijdelijke theater. Deze pop-up paviljoens bieden de ruimte en het decor voor ontmoeting. Met hun translucente schil is de stad altijd dichtbij en wordt de voorbijganger door hun mysterieuze aanblik naar binnen getrokken. Tot slot is het ontwerp innovatief door zijn werking. Een compact volume van 16x22*6 meter vormt de vaste basis van het theater en komt tot leven wanneer het volume zich opent naar de stad. Aan vier zijden vormen zich witte cocons, die het theater vervolmaken: Den Bosch wordt wakker!