Inzendingen - BAI Prijsvraag 2013

Eerste prijs

Hoogspannings Theater Hoogspannings Theater
Voor mijn ontwerp voor een tijdelijk theater ga ik uit van het hergebruik van hoogspanningsmasten, die op dit moment in Nederland worden vervangen.

Tweede prijs

KLAP KLAP KLAP KLAP
You’re walking around the city and suddenly you see a red appearance.

Nominaties

 het p.a.t.  -  public adaptable theatre het p.a.t. - public adaptable theatre
De strakke vorm, het consequente gevelpatroon, de markante trap naar het dak; het is een streling voor het oog en een magneet voor alle voorbijgangers.
Blaas Jheronimus! Blaas Jheronimus!
En breng Den Bosch weer tot leven
Camera Obscura Camera Obscura
De camera obscura werpt een geprojecteerd panorama van ´de buitenwereld´ geluidsloos op de wanden van de voorstellingsruimte.
CIRCUS JEROEN BOSCH (2) CIRCUS JEROEN BOSCH (2)
Ten tijde van Jeroen Bosch stond theater gelijk aan circus.
De Mobiele Theaterpoort De Mobiele Theaterpoort
Het raamwerk en de europallets vormen samen de poort die men tot theaterpodium kan transformeren door middel van het uitklappen van de pallets.
De Tijdelijkheid der Dingen De Tijdelijkheid der Dingen
De komende jaren zal het GZG terrein het middelpunt zijn van tijdelijkheid in de Bossche binnenstad.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
Info - BAI Prijsvraag 2013 Inzendingen - BAI Prijsvraag 2013

Nominaties

Camera Obscura


De camera obscura werpt een geprojecteerd panorama van ´de buitenwereld´ geluidsloos op de wanden van de voorstellingsruimte. Een verrassend huwelijk tussen binnen en buiten. Drie cameras nemen overdag deze beelden op en het decor van de avondvoorstellingen wordt gevormd door een versneld afgespeelde projectie van de voorbijgegane dag. Toeschouwers kunnen zichzelf tegenkomen in de beelden; een bijzondere deelname in de voorstelling.
Het podium drijft op verschillende plekken op de Binnendieze en verwijst met zijn vorm naar herkenbare bogen over het water in Den Bosch. Het podium, dat ruimte biedt voor 48 bezoekers, is een standaard ´bouwsteen´. Door deze te vermenigvuldigen is een grotere bezoekerscapaciteit mogelijk. Voor het camera obscuraeffect overdag is de ruimte met donkere gordijnen lichtdicht gemaakt. Tegelijkertijd ontstaat daarmee ’s avonds een donkere theaterzaal, die bij het wegrollen van de gordijnen vanuit een ongewoon perspectief een schitterede kijk biedt op het typische stadsgezicht van Den Bosch.