Inzendingen - BAI Prijsvraag 2013

Eerste prijs

Hoogspannings Theater Hoogspannings Theater
Voor mijn ontwerp voor een tijdelijk theater ga ik uit van het hergebruik van hoogspanningsmasten, die op dit moment in Nederland worden vervangen.

Tweede prijs

KLAP KLAP KLAP KLAP
You’re walking around the city and suddenly you see a red appearance.

Nominaties

 het p.a.t.  -  public adaptable theatre het p.a.t. - public adaptable theatre
De strakke vorm, het consequente gevelpatroon, de markante trap naar het dak; het is een streling voor het oog en een magneet voor alle voorbijgangers.
Blaas Jheronimus! Blaas Jheronimus!
En breng Den Bosch weer tot leven
Camera Obscura Camera Obscura
De camera obscura werpt een geprojecteerd panorama van ´de buitenwereld´ geluidsloos op de wanden van de voorstellingsruimte.
CIRCUS JEROEN BOSCH (2) CIRCUS JEROEN BOSCH (2)
Ten tijde van Jeroen Bosch stond theater gelijk aan circus.
De Mobiele Theaterpoort De Mobiele Theaterpoort
Het raamwerk en de europallets vormen samen de poort die men tot theaterpodium kan transformeren door middel van het uitklappen van de pallets.
De Tijdelijkheid der Dingen De Tijdelijkheid der Dingen
De komende jaren zal het GZG terrein het middelpunt zijn van tijdelijkheid in de Bossche binnenstad.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
Info - BAI Prijsvraag 2013 Inzendingen - BAI Prijsvraag 2013

Nominaties

De Mobiele Theaterpoort


Concept/idee:
Het raamwerk en de europallets vormen samen de poort die men tot theaterpodium kan transformeren door middel van het uitklappen van de pallets. Dit unieke systeem maakt het mogelijk om dit tijdelijke podium te plaatsen op bijvoorbeeld een drukke straat of plein en zelfs op de gracht zonder het doorgaande verkeer te belemmeren. De theaterpoort is erg flexibel en biedt veel mogelijkheden bij het opbouwen van een podium door zijn handige uitklapsysteem. De artiesten kunnen zelf de indeling van het podium bepalen en deze flexibiliteit kan een grote inspiratiebron zijn voor de producenten en artiesten om nieuwe spectaculaire optredens mogelijk te maken. Het idee van de poort is dat beide kanten van de poort open blijven tijdens de voorstelling waardoor een stuk van de straat, gracht of gebouw in het raamwerk als decor van het theater wordt gebruikt. Dit doorkijkdecor van de theaterpoort kan ook gebruikt als een flexibele loungeplek aan het water of in de binnenstad. De nabijgelegen leegstaande panden kunnen dienen als tijdelijke horecavoorzieningen, artiestenkleedkamers, sanitair of expeditie voor het theater.