Inzendingen - BAI Prijsvraag 2013

Eerste prijs

Hoogspannings Theater Hoogspannings Theater
Voor mijn ontwerp voor een tijdelijk theater ga ik uit van het hergebruik van hoogspanningsmasten, die op dit moment in Nederland worden vervangen.

Tweede prijs

KLAP KLAP KLAP KLAP
You’re walking around the city and suddenly you see a red appearance.

Nominaties

 het p.a.t.  -  public adaptable theatre het p.a.t. - public adaptable theatre
De strakke vorm, het consequente gevelpatroon, de markante trap naar het dak; het is een streling voor het oog en een magneet voor alle voorbijgangers.
Blaas Jheronimus! Blaas Jheronimus!
En breng Den Bosch weer tot leven
Camera Obscura Camera Obscura
De camera obscura werpt een geprojecteerd panorama van ´de buitenwereld´ geluidsloos op de wanden van de voorstellingsruimte.
CIRCUS JEROEN BOSCH (2) CIRCUS JEROEN BOSCH (2)
Ten tijde van Jeroen Bosch stond theater gelijk aan circus.
De Mobiele Theaterpoort De Mobiele Theaterpoort
Het raamwerk en de europallets vormen samen de poort die men tot theaterpodium kan transformeren door middel van het uitklappen van de pallets.
De Tijdelijkheid der Dingen De Tijdelijkheid der Dingen
De komende jaren zal het GZG terrein het middelpunt zijn van tijdelijkheid in de Bossche binnenstad.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
Info - BAI Prijsvraag 2013 Inzendingen - BAI Prijsvraag 2013

Nominaties

CIRCUS JEROEN BOSCH (2)


Ten tijde van Jeroen Bosch stond theater gelijk aan circus. Straattheater gaat terug naar deze basis en gebruikt zijn locatie als decor.
De stalen circustent-vorm trekt toeschouwers, biedt een podium voor voorstellingen en zitmogelijkheid in de vorm van tientallen schommels. Deze zijn afwisselend rood en wit, de traditionele kleuren van het circus (en van Brabant). De wiegende toeschouwers bevinden zich op de scheidslijn tussen publiek en act. Voor grotere voorstellingen kunnen verrijdbare tribunes erin geschoven worden.
Met ’s-Hertogenbosch als decor is het publiek onderdeel van de theateropvoering. Dit ontwerp is bij uitstek geschikt voor kleine voorstellingen straattheater, met als doel het passerende publiek te boeien.
De schommels zijn overdag een mooie speelplek voor kinderen. Het frame kan op meerdere manieren gebruikt worden. Er kunnen verlichting, geluid en zelfs een tentdoek in gehangen worden. En in de toekomst kan het gebruikt worden als een prieel, begroeid met rode en witte rozen….