Nieuws - BAI Prijsvraag 2013

Vragen & Antwoorden

Download hier de antwoorden op de binnengekomen vragen.

Jury 2013 bekend!

Jury 2013 bekend:

Frank Havermans: Studio Frank Havermans
Harry Vermeulen: Theater aan de Parade
Geert Overdam: Theaterfestival Boulevard
Ronald Rietveld: Rietveld Landscape
Willem van der Velden: Gemeente (ROS)

1 | 2 | 3 | 4


Info - BAI Prijsvraag 2013 Inzendingen - BAI Prijsvraag 2013

MAAK JOUW THEATER!

"de Bossche binnenstad als decor voor het ontwerp van jouw tijdelijke podium"

BAI IDEEENPRIJSVRAAG
Dag van de Architectuur 2013

MAAK JOUW THEATER_DvdA2013_Catalogus_LR.pdf (4.1mb)


Het Bosch Architectuur Initiatief (BAI) schrijft jaarlijks, in samenwerking met de gemeente ‘s-Hertogenbosch en met ondersteuning van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA), een bijzondere ontwerpprijsvraag uit, waarvoor iedereen zich kan inschrijven.

Met deze prijsvraag willen we het publiek niet alleen het plezier, maar ook de problematiek van het ontwerpen laten ontdekken. We hopen hen bewust(er) te maken van de ruimtelijke kwaliteit van het leefmilieu en natuurlijk vooral die van onze stad: ‘s-Hertogenbosch.

De prijsvraag is inmiddels een traditie geworden. Sinds de eerste editie, in 1996, hebben de resultaten geleid tot allerhande kleine en grote projecten in ‘s-Hertogenbosch. Veel daarvan zijn uitgevoerd, of in voorbereiding. Denk hierbij aan: ‘De Moerasbrug’ (2004), ‘Beleger de Stad’ (2005), ‘De drijvende woning’ (2006), ‘Een verbinding over de Zuid-Willemsvaart’ (2008), 'Het Ossuarium’ (2009), ‘Een landschappelijke visie en het ontwerp voor een watersportpaviljoen aan het Engelermeer’ (2010), ‘Reset het Kruithuis’ (2011) en tot slot: ‘Reset het Heetmanplein’, de prijsvraag van het afgelopen jaar.

Ook in 2013 roepen we het publiek op om mee te denken over een actuele vraag, waar aan de hand van een ruimtelijk ontwerp een antwoord op moet worden gegeven. Deze zeventiende editie lijkt opnieuw een bijzondere te worden!

'MAAK JOUW THEATER'
"De Bossche binnenstad als decor voor het ontwerp van jouw tijdelijke podium"

De winnaar wordt aanstaande vrijdag tijdens een feestelijke Nacht van de Architectuur bekend gemaakt door wethouder Geert Snijders! 28 juni 19:30 in de Verkadefabriek.


Een kleine week na de Dag van de Architectuur organiseert BAI de 'Nacht van de Architectuur': Den Bosch BAI Night. Een informele en feestelijke avond met een lezing, de bekendmaking van de prijsvraagwinnaars en voldoende gelegenheid tot discussie en gezelligheid.


Programma:
19.30: Ontvangst in de serre
19.45: Welkom voorzitter BAI, Theo Mathijssen
19.55: Lezing verzorgd door Oliver Thill (zie hieronder)
20.45: Toelichting juryrapport ‘Maak jouw Theater’ door Frank Havermans
21.00: Bekendmaking winnaar door wethouder Geert Snijders
21.15: Einde officiële bijeenkomst en start van de feestelijke Nacht in de Serre
01:30: Einde


Lezing Oliver Thill
Oliver Thill is medeoprichter van Atelier Kempe Thill, te Rotterdam. Hij studeerde in jaren negentig in Dresden, Duitsland. Omdat daar net na de Wende niets te doen voor architecten, zoals nu in Nederland het geval lijkt, ontwikkelden zij een ontwerphouding die beperkingen van een crisis binnenste buiten keert.

Een van hun projecten is het Urban Podium in Rotterdam: een klein theatertje op een plein. Een opgave die veel gemeen heeft met onze prijsvraag. Oliver zal dan ook meer over dit project vertellen.