Inzendingen - BAI Prijsvraag 2011 BAI Prijsvraag 2011

Eerste prijs

33 cour d'honneur 33 cour d'honneur
Het ontwerp stelt zich tot doel om het Kruithuis op te nemen in een nieuw ensemble waarin ook de voormalige officierswoningen, het gewerenhuisje en de militaire bakkerij worden opgenomen.

Tweede prijs

22 aan de andere kant 22 aan de andere kant
Een duurzaam gebruik van het Kruithuis bestaat bij gratie van haar flexibele bruikbaarheid en optimale zichtbaarheid van alle kanten.

Derde prijs

36 stadstuin het kruithuis 36 stadstuin het kruithuis
In het plan de stadstuin wordt de wereld van het Kruithuis in ere hersteld. De gracht, 10 meter breed en 1 meter diep wordt hergraven. Het Kruithuis wordt weer de geïsoleerd gelegen toren zoals Blaeu hem in 1649 gezien moet hebben.

Eervolle vermelding

11 Door een lontje 11 Door een lontje
Een voetgangers route door het gebouw heen waardoor deze dagelijks gebruikt wordt en voetgangers in contact komen met de inhoud.

Overige

01 krUITthuis 01 krUITthuis
Openbare recreatie op een unieke locatie in de stad.
02 [inside] 02 [inside]
De kernkwaliteit van Het Kruithuis ligt op het binnenterrein.
03 silent movie 03 silent movie
Een gebouw wat zich bij uitstek leent voor een filmhuis.
04 Kruidenhuis 04 Kruidenhuis
Den Bosch, een stad van levensgenieters, neemt het biologische voortouw in het Bourgondische Brabant.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Info - BAI Prijsvraag 2011 Inzendingen - BAI Prijsvraag 2011 Prijsvraag 2011 - Reset Kruithuis - Bosch Architectuur Initiatief

Overige

04 Kruidenhuis


De biologische markt, restaurant, hotel, kookworkshopruimte, bio-expo, atelierwoningen voor (food) designers en de moestuin, vormen een wereld die bijdraagt aan besef over voedsel en bruist van de gastronomische energie. De eenvoudige ingrepen versterken het nieuwe karakter van de historische gebouwen, de identiteit van de plek en de publieke toegankelijkheid. De Kruidentuin voegt zich naar de omliggende gebouwen, in deze moestuin zijn gewassen te bewonderen. Door de vide in de entreeruimte van het Kruidenhuis ziet de bezoeker de spanten op de eerste verdieping. De galerij verbindt het restaurant met de binnenplaats. Het Tuinhuis in de Kruidentuin herbergt ondersteunende functies. Het hotel aan de Vliertstraat krijgt een entree in de moestuin. De huizen aan de Citadellaan worden herbestemd tot atelierwoningen. Het ensemble vormt een biologisch centrum voor wijk, stad en regio. Het is sterk in haar eenvoud en toont haar historie. Het maakt bewust over eten en is een plek voor ontspanning. Den Bosch, een stad van levensgenieters, neemt zo het biologische voortouw in het Bourgondische Brabant!