Inzendingen - BAI Prijsvraag 2011 BAI Prijsvraag 2011

Eerste prijs

33 cour d'honneur 33 cour d'honneur
Het ontwerp stelt zich tot doel om het Kruithuis op te nemen in een nieuw ensemble waarin ook de voormalige officierswoningen, het gewerenhuisje en de militaire bakkerij worden opgenomen.

Tweede prijs

22 aan de andere kant 22 aan de andere kant
Een duurzaam gebruik van het Kruithuis bestaat bij gratie van haar flexibele bruikbaarheid en optimale zichtbaarheid van alle kanten.

Derde prijs

36 stadstuin het kruithuis 36 stadstuin het kruithuis
In het plan de stadstuin wordt de wereld van het Kruithuis in ere hersteld. De gracht, 10 meter breed en 1 meter diep wordt hergraven. Het Kruithuis wordt weer de geïsoleerd gelegen toren zoals Blaeu hem in 1649 gezien moet hebben.

Eervolle vermelding

11 Door een lontje 11 Door een lontje
Een voetgangers route door het gebouw heen waardoor deze dagelijks gebruikt wordt en voetgangers in contact komen met de inhoud.

Overige

01 krUITthuis 01 krUITthuis
Openbare recreatie op een unieke locatie in de stad.
02 [inside] 02 [inside]
De kernkwaliteit van Het Kruithuis ligt op het binnenterrein.
03 silent movie 03 silent movie
Een gebouw wat zich bij uitstek leent voor een filmhuis.
04 Kruidenhuis 04 Kruidenhuis
Den Bosch, een stad van levensgenieters, neemt het biologische voortouw in het Bourgondische Brabant.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Info - BAI Prijsvraag 2011 Inzendingen - BAI Prijsvraag 2011 Prijsvraag 2011 - Reset Kruithuis - Bosch Architectuur Initiatief

Overige

01 krUITthuis


Openbare recreatie op een unieke locatie in de stad, een ontmoetingsplek voor toeristen en Bosschenaren. Verbinding met de stad door er opuit te gaan per huurfiets. Ontdek de wijken van ’s-Hertogenbosch met als uitgangspunt het verleden en heden.
De belijning van het oorspronkelijke KRUITHUIS komt terug in de vorm van de fietskelder onder de grond. Van bovenaf is er vrij zicht in de fietskelder met enige parkeerplekken, door deze opening is er daglicht in de kelder. De ondergrondse toevoeging zorgt ervoor dat het KRUITHUIS middelpunt blijft zonder het zicht te belemmeren.
Het KRUITHUIS geldt als vertrek en aankomstpunt, een oase van rust, horeca en expositiemogelijkheden en op zolder beleeft men de geschiedenis van het KRUITHUIS, aangevuld met een uitgebreid activiteiten programma en open podium voor zowel zomer als winter. Rondom het pand is water teruggebracht om het verleden te accentueren. Niet om bescherming te bieden maar om aan te recreëren.