Inzendingen - BAI Prijsvraag 2011 BAI Prijsvraag 2011

Eerste prijs

33 cour d'honneur 33 cour d'honneur
Het ontwerp stelt zich tot doel om het Kruithuis op te nemen in een nieuw ensemble waarin ook de voormalige officierswoningen, het gewerenhuisje en de militaire bakkerij worden opgenomen.

Tweede prijs

22 aan de andere kant 22 aan de andere kant
Een duurzaam gebruik van het Kruithuis bestaat bij gratie van haar flexibele bruikbaarheid en optimale zichtbaarheid van alle kanten.

Derde prijs

36 stadstuin het kruithuis 36 stadstuin het kruithuis
In het plan de stadstuin wordt de wereld van het Kruithuis in ere hersteld. De gracht, 10 meter breed en 1 meter diep wordt hergraven. Het Kruithuis wordt weer de geïsoleerd gelegen toren zoals Blaeu hem in 1649 gezien moet hebben.

Eervolle vermelding

11 Door een lontje 11 Door een lontje
Een voetgangers route door het gebouw heen waardoor deze dagelijks gebruikt wordt en voetgangers in contact komen met de inhoud.

Overige

01 krUITthuis 01 krUITthuis
Openbare recreatie op een unieke locatie in de stad.
02 [inside] 02 [inside]
De kernkwaliteit van Het Kruithuis ligt op het binnenterrein.
03 silent movie 03 silent movie
Een gebouw wat zich bij uitstek leent voor een filmhuis.
04 Kruidenhuis 04 Kruidenhuis
Den Bosch, een stad van levensgenieters, neemt het biologische voortouw in het Bourgondische Brabant.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Info - BAI Prijsvraag 2011 Inzendingen - BAI Prijsvraag 2011 Prijsvraag 2011 - Reset Kruithuis - Bosch Architectuur Initiatief

Eervolle vermelding

11 Door een lontje


Om het Kruithuis een onderdeel te maken van de stedelijke structuur is een looproute door het gebouw gecreeerd. Hierdoor zal het Kruithuis een onderdeel uitmaken van het dagelijks leven van de Bosschenaren. Waar voorheen alleen de buitenkant als zichtlocatie bestaat, zullen nu mensen
dagelijks de veel interessantere binnenkant van het gebouw zien.
Twee bruggen en een nieuwe ingang op de as van de oude ingang creeren deze route. Deze bruggen openen zich aan de overkant van het water en bieden zo een uitnodigend alternatief voor de voetgangers-onvriendelijke bruggen aan de Citadellaan.
De route is als een element ontworpen en geplaatst in het oude gebouw. Daar waar de route onderbroken wordt door wegen is deze gemarkeerd door twee rode poorten.
De vorm en materialisatie is verder eenvoudig gehouden, zodat de aandacht niet van het Kruithuis wordt afgeleid.